ul. Rolna 118, Kajetany
kontakt@pcaskin.pl
tel: 22 729 85 82

PCA Skin Polska - Zaufaj Ekspertom

  /  PRODUKTY   /  „F” jak Filtrat z fermentacji Aspergillus.

„F” jak Filtrat z fermentacji Aspergillus.

 

Aspergillus/ Molasses Ferment Filtrateczyli w tłumaczeniu filtrat z fermentacji Aspergillus. Jest to fermentowany składnik aktywny kosmetyków, uważany za jeden z najcenniejszych w pielęgnacji koreańskiej. Fermentacja, to proces metaboliczny, wykorzystujący mikroorganizmy, by uwolnić z substancji aktywnych enzymy. Enzymy te rozkładają znajdujące się w surowcu duże molekuły na mniejsze – niezwykle cenne dla skóry. Fermentacja surowców kosmetycznych ma wiele zalet, np. ułatwia wchłanianie substancji aktywnych. Zbyt duże cząsteczki, ze względu na swoją wielkość nie mają szans na wniknięcie, dlatego tutaj z pomocą przychodzi fermentacja. Duże molekuły poddane procesom fermentacji zostają podzielone na mniejsze, ułatwiając im wnikanie, a co za tym idzie, są one bardziej skuteczne.Kolejną zaletą fermentacji jest usuwanie substancji toksycznych, jak np. metale ciężkie, które mogą podrażniać skórę. Proces fermentacji neutralizuje je i sprawia, że preparat jest bezpieczny dla skóry. Kolejnym pozytywnym aspektem jest tworzenie nowych substancji w procesie fermentacji, które wspaniale wpływają na cerę. Podczas fermentacji powstają aminokwasy, przeciwutleniacze czy kwasy organiczne, które odżywiają, nawilżają i kondycjonują naszą skórę. Co więcej, według niektórych badań, stosowanie w kosmetykach fermentowanych substancji zmniejsza potrzebę stosowania w nich konserwantów. Stosowanie kosmetyków w codziennej pielęgnacji, które w swojej recepturze zawierają fermentowane składniki, to rewelacyjny sposób, by odżywić i intensywnie nawilżyć skórę. Aminokwasy, witaminy i antyoksydanty powstałe podczas fermentacji pomagają wzmacniać naturalną barierę ochronną oraz kondycję cery. Fermentowane surowce są bardziej skoncentrowane i łatwo się wchłaniają. Owoce, warzywa, zioła mogą być poddawane fermentacji w kosmetykach, dzięki czemu ich składniki aktywne są silniejsze i dają lepsze efekty na skórze. Ekstrakt uzyskany przez fermentację melasy przez Aspergillus obecny w Nutrient Tonerze PCA Skin, ma właściwości rozjaśniające, ponieważ hamuje aktywność tyrozynazy w skórze. Niektórzy nawet uważają, że ten filtrat jest bardziej wydajną i stabilną formą kwasu kojowego.

Działanie:

  • rozjaśniające,
  • odmładzające,
  • nawilżające,
  • kondycjonujące.

Filtrat z fermentacji Aspergillus w produktach PCA Skin:

Nutrient Toner –Odżywczo-oczyszczający tonik na bazie wina dyniowego, zawiera witaminy, aminokwasy, enzymy, dzięki którym skóra pozostaje odświeżona i promienna. Dokładnie oczyszcza ujścia gruczołów łojowych, delikatnie złuszcza martwy naskórek wygładzając skórę. Przeciwdziała starzeniu się skóry, utrzymując ją miękką i elastyczną.

Wskazania do stosowania:

  • skóra dojrzała, wymagająca odświeżenia, rewitalizacji, nawilżenia,
  • skóra o nierównym kolorycie,
  • przebarwienia.

Informacja: Serwis niniejszy wykorzystuje do prawidłowego działania pliki cookies. POZNAJ SZCZEGÓŁY: POLITYKA COOKIES

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close